Для розв'язання цієї задачі можемо скористатися теоремою синусів. Теорема синусів стверджує, що в рівнобедреному трикутнику співвідношення між довжиною сторони, що дорівнює основі трикутника, і висотою, проведеною до цієї сторони, дорівнює 2sin(кут вершини).
У нашому випадку кут при вершині дорівнює 120°, тому ми можемо записати наступне:
a/sin(120°) = 2sin(120°),
де a - довжина основи трикутника.
Знайдемо значення sin(120°):
sin(120°) = sin(180° - 120°) = sin(60°) = √3/2.
Підставимо це значення у рівняння:
a/(√3/2) = 2 * (√3/2).
Звідси отримуємо:
a = 2 * (√3/2) * (√3/2).
Спростивши це вираз, отримаємо: a = √3.
Таким чином, довжина основи трикутника дорівнює √3 см.
Answers & Comments
Ответ:
√3 см
Для розв'язання цієї задачі можемо скористатися теоремою синусів. Теорема синусів стверджує, що в рівнобедреному трикутнику співвідношення між довжиною сторони, що дорівнює основі трикутника, і висотою, проведеною до цієї сторони, дорівнює 2sin(кут вершини).
У нашому випадку кут при вершині дорівнює 120°, тому ми можемо записати наступне:
a/sin(120°) = 2sin(120°),
де a - довжина основи трикутника.
Знайдемо значення sin(120°):
sin(120°) = sin(180° - 120°) = sin(60°) = √3/2.
Підставимо це значення у рівняння:
a/(√3/2) = 2 * (√3/2).
Звідси отримуємо:
a = 2 * (√3/2) * (√3/2).
Спростивши це вираз, отримаємо: a = √3.
Таким чином, довжина основи трикутника дорівнює √3 см.