Для складання виразу розіб'ємо його на окремі кроки:
1. Сума чисел а і -2: а + (-2).
2. Різниця трьох чисел: -3 - i - b.
3. Відняти різницю від суми: (а + (-2)) - (-3 - i - b).
Підставимо значення a = -1 та b = 12:
((-1) + (-2)) - (-3 - i - 12) = -3 - (-3 - i - 12).
Застосуємо розподільність відносно додавання:
-3 - (-3 - i - 12) = -3 + (3 + i + 12).
Складаємо числа:
-3 + 3 + i + 12 = 12 + i.
Отже, значення виразу, при a = -1 та b = 12, дорівнює 12 + i.
Copyright © 2025 SCHOLAR.TIPS - All rights reserved.
Answers & Comments
Для складання виразу розіб'ємо його на окремі кроки:
1. Сума чисел а і -2: а + (-2).
2. Різниця трьох чисел: -3 - i - b.
3. Відняти різницю від суми: (а + (-2)) - (-3 - i - b).
Підставимо значення a = -1 та b = 12:
((-1) + (-2)) - (-3 - i - 12) = -3 - (-3 - i - 12).
Застосуємо розподільність відносно додавання:
-3 - (-3 - i - 12) = -3 + (3 + i + 12).
Складаємо числа:
-3 + 3 + i + 12 = 12 + i.
Отже, значення виразу, при a = -1 та b = 12, дорівнює 12 + i.