Метод додавання полягає в тому, щоб додавати чи віднімати рівняння системи, щоб позбутися однієї з невідомих.
Ми можемо відразу побачити, що якщо ми додамо обидва рівняння, то отримаємо:
(2x - 5y) + (4x + 5y) = 12 + 246
x = 12+24
х =36
х=36:6
x = 6
Тепер, коли ми знаємо x, можемо знайти y, підставивши його у будь-яке з вихідних рівнянь. Наприклад, ми можемо взяти перше:
2x - 5y = 12
2(6) - 5y = 12
12 - 5y = 12
-5y = 0
у = 0
Отже, розв'язком даної системи рівнянь є x = 6 і y = 0.
Copyright © 2025 SCHOLAR.TIPS - All rights reserved.
Answers & Comments
Метод додавання полягає в тому, щоб додавати чи віднімати рівняння системи, щоб позбутися однієї з невідомих.
Ми можемо відразу побачити, що якщо ми додамо обидва рівняння, то отримаємо:
(2x - 5y) + (4x + 5y) = 12 + 246
x = 12+24
х =36
х=36:6
x = 6
Тепер, коли ми знаємо x, можемо знайти y, підставивши його у будь-яке з вихідних рівнянь. Наприклад, ми можемо взяти перше:
2x - 5y = 12
2(6) - 5y = 12
12 - 5y = 12
-5y = 0
у = 0
Отже, розв'язком даної системи рівнянь є x = 6 і y = 0.