Знайдемо спочатку різницю d прогресії, використовуючи перші два члени:
d = (-6) - (-8) = 2
Тепер можна знайти будь-який член прогресії, використовуючи формулу:
a_n = a_1 + (n - 1)d
Для знаходження суми S перших n членів арифметичної прогресії можна скористатися формулою:
S = (n/2)(a_1 + a_n)
Отже, для прогресії -8; -6;-4 маємо:
a_1 = -8
d = 2
n = 20
Знайдемо a_20:
a_20 = -8 + (20 - 1)2 = 32
Тепер знайдемо суму S:
S = (20/2)(-8 + 32) = 240
Отже, сума двадцяти перших членів арифметичної прогресії -8; -6;-4 дорівнює 240.
Copyright © 2025 SCHOLAR.TIPS - All rights reserved.
Answers & Comments
Знайдемо спочатку різницю d прогресії, використовуючи перші два члени:
d = (-6) - (-8) = 2
Тепер можна знайти будь-який член прогресії, використовуючи формулу:
a_n = a_1 + (n - 1)d
Для знаходження суми S перших n членів арифметичної прогресії можна скористатися формулою:
S = (n/2)(a_1 + a_n)
Отже, для прогресії -8; -6;-4 маємо:
a_1 = -8
d = 2
n = 20
Знайдемо a_20:
a_20 = -8 + (20 - 1)2 = 32
Тепер знайдемо суму S:
S = (20/2)(-8 + 32) = 240
Отже, сума двадцяти перших членів арифметичної прогресії -8; -6;-4 дорівнює 240.