Спочатку виконаємо дії в порядку операцій (спершу множення і ділення, а потім додавання і віднімання):
-2,1 * 5 = -10,5 1,8 * 0,2 = 0,36 1,69 : (-1,3) = -1,3 (це ділення на від'ємне число, що дає від'ємний результат) Тепер додамо всі отримані значення разом:
Answers & Comments
-2,1 * 5 + 1,8 * 0,2 + 15 + 1,69 : (-1,3)
Спочатку виконаємо дії в порядку операцій (спершу множення і ділення, а потім додавання і віднімання):
-2,1 * 5 = -10,5
1,8 * 0,2 = 0,36
1,69 : (-1,3) = -1,3 (це ділення на від'ємне число, що дає від'ємний результат)
Тепер додамо всі отримані значення разом:
-10,5 + 0,36 + 15 - 1,3
Тепер проведемо додавання та віднімання:
(-10,5 + 0,36) + 15 - 1,3 = -10,14 + 15 - 1,3 = 3,86 - 1,3 = 2,56
Отже, значення виразу -2,1 * 5 + 1,8 * 0,2 + 15 + 1,69 : (-1,3) дорівнює 2,56.