Объяснение:
Почнемо з розкриття дужок та спрощення виразу:
5(x - 2) + 4(x + 3) = 5 - x
5x - 10 + 4x + 12 = 5 - x (розкриваємо дужки)
9x + 2 = 5 - x (додаємо числа з однаковими знаками)
9x + x = 5 - 2 (переносимо змінні на один бік, а числа на інший)
10x = 3 (об'єднуємо подібні члени)
x = 3/10 (ділимо обидві частини на 10)
Отже, розв'язком рівняння є x = 3/10.
Copyright © 2025 SCHOLAR.TIPS - All rights reserved.
Answers & Comments
Объяснение:
Почнемо з розкриття дужок та спрощення виразу:
5(x - 2) + 4(x + 3) = 5 - x
5x - 10 + 4x + 12 = 5 - x (розкриваємо дужки)
9x + 2 = 5 - x (додаємо числа з однаковими знаками)
9x + x = 5 - 2 (переносимо змінні на один бік, а числа на інший)
10x = 3 (об'єднуємо подібні члени)
x = 3/10 (ділимо обидві частини на 10)
Отже, розв'язком рівняння є x = 3/10.