Відповідь:
2 1/3
Пояснення:
Тут можна скористатися різними варіантами , наприклад через суму нескінченної геометричної прогресії : S= b1/(1-q)
Розпишемо 0,(3) :
0,(3)= 0,3 + 0,03 + ...
b1 = 0,3
q = 0,03 / 0,3 = 0,1
S = 0,3/(1 - 0,1)= 0,3/0,9 = 3/9 = 1/3 , що і треба було знайти
Copyright © 2025 SCHOLAR.TIPS - All rights reserved.
Answers & Comments
Відповідь:
2 1/3
Пояснення:
Тут можна скористатися різними варіантами , наприклад через суму нескінченної геометричної прогресії : S= b1/(1-q)
Розпишемо 0,(3) :
0,(3)= 0,3 + 0,03 + ...
b1 = 0,3
q = 0,03 / 0,3 = 0,1
S = 0,3/(1 - 0,1)= 0,3/0,9 = 3/9 = 1/3 , що і треба було знайти