Ответ:
y= (3 + √7i)/8, y = (3 - √7i)/8, y = (1 + √3)/4 або y = (1 - √3)/4.
Объяснение:
Почнемо з розкриття дужок:
(3 - 2y)^4 - 3y(2y - 3) = 0
(3 - 2y)(3 - 2y)(3 - 2y)(3 - 2y) - 6y^2 + 9y = 0
Тепер давайте спробуємо скоротити деякі доданки:
(9 - 12y + 4y^2 - 8y + 12y^2 - 8y^3 + 4y^2 - 8y^3 + 16y^4) - 6y^2 + 9y = 0
Посортуємо доданки за степенем y:
16y^4 - 16y^3 + 8y^2 - 3y + 9 = 0
Розкривши дужки, отримаємо квадратне рівняння:
(4y^2 - 3y + 9)(4y^2 - 3y + 1) = 0
Застосовуючи формулу для квадратного рівняння, маємо два корені:
y = (3 ± √7i)/8 або y = (1 ± √3)/4
Отже, розв'язками даного рівняння є y = (3 + √7i)/8, y = (3 - √7i)/8, y = (1 + √3)/4 або y = (1 - √3)/4.
Ответ: 1.5. -1 1/3.
(3 - 2у)4 – 3y(2у – 3) = 0.
(3-2y)4 +3y(3-2y)=0;
(3-2y)(4+3y) = 0;
Один из множителей равен нулю
3-2y=0;
-2y=-3;
y1=3/2 = 1.5.
-------------
4+3y=0;
3y=-4;
y2=-4/3 = -1 1/3.
Copyright © 2025 SCHOLAR.TIPS - All rights reserved.
Answers & Comments
Ответ:
y= (3 + √7i)/8, y = (3 - √7i)/8, y = (1 + √3)/4 або y = (1 - √3)/4.
Объяснение:
Почнемо з розкриття дужок:
(3 - 2y)^4 - 3y(2y - 3) = 0
(3 - 2y)(3 - 2y)(3 - 2y)(3 - 2y) - 6y^2 + 9y = 0
Тепер давайте спробуємо скоротити деякі доданки:
(9 - 12y + 4y^2 - 8y + 12y^2 - 8y^3 + 4y^2 - 8y^3 + 16y^4) - 6y^2 + 9y = 0
Посортуємо доданки за степенем y:
16y^4 - 16y^3 + 8y^2 - 3y + 9 = 0
Розкривши дужки, отримаємо квадратне рівняння:
(4y^2 - 3y + 9)(4y^2 - 3y + 1) = 0
Застосовуючи формулу для квадратного рівняння, маємо два корені:
y = (3 ± √7i)/8 або y = (1 ± √3)/4
Отже, розв'язками даного рівняння є y = (3 + √7i)/8, y = (3 - √7i)/8, y = (1 + √3)/4 або y = (1 - √3)/4.
Ответ: 1.5. -1 1/3.
Объяснение:
(3 - 2у)4 – 3y(2у – 3) = 0.
(3-2y)4 +3y(3-2y)=0;
(3-2y)(4+3y) = 0;
Один из множителей равен нулю
3-2y=0;
-2y=-3;
y1=3/2 = 1.5.
-------------
4+3y=0;
3y=-4;
y2=-4/3 = -1 1/3.