Ответ:
x = -2
Пошаговое объяснение:
Переносимо відомі - вправо, невідомі - вліво і зводимо подібні доданки:
[tex]2\frac{1}{3}x+8=2-\frac{2}{3} x\\2\frac{1}{3}x+\frac{2}{3} x=-8+2\\3x=-6\\x=-2[/tex]
Автор, прошу уточнити, в завданні вказано 2, як множник, чи 2 як змішаний дріб.
Якщо змішаний дріб:
Переносимо з Х в ліву сторону, без Х в праву.
2 1/3x + 2/3x = 2 - 8
Множимо та віднімаємо
7/3x + 2/3x = 2-8
9/3x = -6
3x = -6
Якщо множник:
2*1/3x + 2/3x = 2 - 8
2/3x +2/3x = -6
4/3x = -6
x = -6: 4/3
x = -6*3/4
x = - 9/2
x = -4.5
Copyright © 2025 SCHOLAR.TIPS - All rights reserved.
Answers & Comments
Ответ:
x = -2
Пошаговое объяснение:
Переносимо відомі - вправо, невідомі - вліво і зводимо подібні доданки:
[tex]2\frac{1}{3}x+8=2-\frac{2}{3} x\\2\frac{1}{3}x+\frac{2}{3} x=-8+2\\3x=-6\\x=-2[/tex]
Verified answer
Ответ:
x = -2
Пошаговое объяснение:
Автор, прошу уточнити, в завданні вказано 2, як множник, чи 2 як змішаний дріб.
Якщо змішаний дріб:
Переносимо з Х в ліву сторону, без Х в праву.
2 1/3x + 2/3x = 2 - 8
Множимо та віднімаємо
7/3x + 2/3x = 2-8
9/3x = -6
3x = -6
x = -2
Якщо множник:
Переносимо з Х в ліву сторону, без Х в праву.
2*1/3x + 2/3x = 2 - 8
Множимо та віднімаємо
2/3x +2/3x = -6
4/3x = -6
x = -6: 4/3
x = -6*3/4
x = - 9/2
x = -4.5