Підставляємо y в друге, або перше рівняння оновленої системи (немає різниці, нехай підставимо в друге). Отримуємо наступне:
[tex]\mathsf{x=4,125+0,375*5=6.}[/tex]
Отже, розв'язок системи:
[tex]\mathsf{(x,y)=(6;5).}[/tex]
3 votes Thanks 1
yevheniiavz
Якщо вам щось не подобається - представте свій результат. Я ж ваші розв'язки не коментую
aarr04594
Я давно, якщо ви уважні, додала розв'язання. А коментувати , обговорювати -це нормально. Для того і опція "для коментарів ".
yevheniiavz
кожний розв'язує так, як йому зручно. І осуджувати рішення іншої людини, якщо воно вам не подабається - не дуже добре з вашого боку, тим більше відповідь вірна.
aarr04594
Ніхто не "осуджує", нормальний процес обговорення. Було б невірно стояв би прапорець. А так ... хто вас осудить якщо ви поїдете через Житомир, ваше право.
yevheniiavz
раз не осуджує - тоді не треба писати ту маячню, що ви писали вище) ваші коментарі вище ніяк не тянуть на "нормальне обговорення". Але якщо ви вже в такій манері звикли спілкуватись то що ж зробиш.., "ваше право"
Answers & Comments
Перше завдання:
[tex]\left \{ {{\mathsf{4x+9=1}} \atop {\mathsf{5x-18y=-28}}} \right.[/tex]
[tex]\left \{ {{\mathsf{x=\frac{-8}{4}=-2. }} \atop {\mathsf{-x+\frac{18}{5}y=\frac{28}{5} }}} \right.[/tex]
[tex]+\left \{ {{\mathsf{x=-2. }} \atop {\mathsf{-x+3,6y=5,6 }}} \right.\\[/tex]
Додаємо рівняння, отримуємо:
[tex]{\mathsf{3,6y=5,6-2}[/tex]
[tex]{\mathsf{3,6y=3,6= > y=\frac{3,6}{3,6}= 1}.[/tex]
Отже, розв'язок системи:
[tex]\mathsf{(x,y)=(-2;1).}[/tex]
Друге завдання:
[tex]\mathsf{\left \{ {{\frac{2x-1}{10}=2-\frac{9(y-3)}{20} , } \atop {\frac{y-4}{4} =\frac{2x-9}{3}-\frac{3}{4} }} \right. }[/tex]
Розглянемо обидва рівняння системи і трохи спростимо їх.
Перше:
[tex]\mathsf{\frac{2x-1}{10}=2-\frac{9(y-3)}{20}} \\\mathsf{\frac{2x-1}{10}=2-\frac{9(y-3)}{20} |*20} \\\mathsf{2(2x-1)=40-9(y-3)} \\\mathsf{4x-2=40-9y+27}\\\mathsf{4x-2=-9y+67}\\\mathsf{4x=69-9y= > x=\frac{69}{4} -\frac{9}{4}y= > x=17,25-2.25y. }[/tex]
Друге:
[tex]\mathsf{}[/tex][tex]\mathsf{\frac{y-4}{4}=\frac{2x-9}{3} -\frac{3}{4} }\\\mathsf{\frac{y-4}{4}=\frac{2x-9}{3} -\frac{3}{4}|*12}\\\mathsf{3(y-4)=4(2x-9)-9}\\\mathsf{3y-12=8x-36-9}\\\mathsf{-8x=-45+12-3y}\\\mathsf{-8x=-3y-33= > x=\frac{33}{8} +\frac{3}{8}y= > x=4,125+0,375y.}[/tex]
Маємо оновлену систему:
[tex]\left \{ {{\mathsf{x=17,25-2.25y,}} \atop {\mathsf{x=4,125+0,375y}}} \right.[/tex]
[tex]\mathsf{17,25-2,25y=4,125+0,375y}\\\mathsf{-2,25y-0,375y=4,125-17,25}\\\mathsf{-2,625y=-13,125}\\\mathsf{y=\frac{-13,125}{-2,625} =5.}[/tex]
Підставляємо y в друге, або перше рівняння оновленої системи (немає різниці, нехай підставимо в друге). Отримуємо наступне:
[tex]\mathsf{x=4,125+0,375*5=6.}[/tex]
Отже, розв'язок системи:
[tex]\mathsf{(x,y)=(6;5).}[/tex]
Розв'язання завдання додаю