якщо зведене квадратне рівняння х²+pх+q=0 має два корені, то їх сума дорівнює другому коефіцієнту рівняння, взятому з протилежним знаком, а добуток – вільному члену
Отже х₁*х₂=а та х₁+х₂=-1
в друге рівняння підставемо х₁=4 4+х₂=-1 х₂=-5
х₁*х₂=а 4*(-5)=а а= -20
2 votes Thanks 2
svetlana0832
Здравствуйте 68tata,а вы можете пожалуйста помочь с математикой?
Answers & Comments
Відповідь: х₂=-5
а= -20
Пояснення: Теорема Вієта:
якщо зведене квадратне рівняння х²+pх+q=0 має два корені, то їх сума дорівнює другому коефіцієнту рівняння, взятому з протилежним знаком, а добуток – вільному члену
Отже х₁*х₂=а та х₁+х₂=-1
в друге рівняння підставемо х₁=4
4+х₂=-1
х₂=-5
х₁*х₂=а
4*(-5)=а
а= -20