Ответ:
1. Только 1
1) 5i - 1 / (1 + i):Спершу рахуємо ділення з комплексним числом у знаменнику:
1 / (1 + i) = (1 - i) / (1^2 + i^2) = (1 - i) / (1 + 1) = (1 - i) / 2
Тепер обчислюємо вираз:
5i - 1 / (1 + i) = 5i - (1 - i) / 2 = (10i - 1 + i) / 2 = (11i - 1) / 2
2) (2 + 1) * (6 - i):
Перемножуємо ці два числа:
(2 + 1) * (6 - i) = 3 * (6 - i) = 18 - 3i
3) -i^3:
Обчислюємо куб комплексного числа:
-i^3 = -i * (-i^2) = -i * (-1) = i
Тепер обчислимо весь вираз, склавши всі частини разом:
(11i - 1) / 2 + 18 - 3i + i = (11i - 1 - 3i + i) / 2 + 18 = (8i - 1) / 2 + 18 = 4i - 0.5 + 18 = 4i + 17.5
Объяснение:
Copyright © 2025 SCHOLAR.TIPS - All rights reserved.
Answers & Comments
Ответ:
1. Только 1
1) 5i - 1 / (1 + i):
Спершу рахуємо ділення з комплексним числом у знаменнику:
1 / (1 + i) = (1 - i) / (1^2 + i^2) = (1 - i) / (1 + 1) = (1 - i) / 2
Тепер обчислюємо вираз:
5i - 1 / (1 + i) = 5i - (1 - i) / 2 = (10i - 1 + i) / 2 = (11i - 1) / 2
2) (2 + 1) * (6 - i):
Перемножуємо ці два числа:
(2 + 1) * (6 - i) = 3 * (6 - i) = 18 - 3i
3) -i^3:
Обчислюємо куб комплексного числа:
-i^3 = -i * (-i^2) = -i * (-1) = i
Тепер обчислимо весь вираз, склавши всі частини разом:
(11i - 1) / 2 + 18 - 3i + i = (11i - 1 - 3i + i) / 2 + 18 = (8i - 1) / 2 + 18 = 4i - 0.5 + 18 = 4i + 17.5
Объяснение: