Ответ:
Для доказу даної нерівності, спочатку ми використаємо закон дистрибутивності для об'єднання та перетину множин:
A \ (B \ C) = A ∩ (B \ C)'
= A ∩ (B ∩ C')
= (A ∩ B) ∩ (A ∩ C')
Далі, ми можемо записати (A \ B) ∨ (A ∧ C) так:
(A \ B) ∨ (A ∧ C) = (A ∩ B') ∪ (A ∩ C)
= (A ∩ B') ∪ (A ∩ C ∩ (A ∩ B))
= (A ∩ B') ∪ (A ∩ C ∩ A ∩ B)
= (A ∩ B') ∪ (A ∩ B ∩ C)
Тепер ми порівняємо отримані вирази:
(A ∩ B) ∩ (A ∩ C') = (A ∩ B') ∪ (A ∩ B ∩ C)
Оскільки обидва вирази мають однаковий вигляд, то нерівність доведена.
Copyright © 2025 SCHOLAR.TIPS - All rights reserved.
Answers & Comments
Ответ:
Для доказу даної нерівності, спочатку ми використаємо закон дистрибутивності для об'єднання та перетину множин:
A \ (B \ C) = A ∩ (B \ C)'
= A ∩ (B ∩ C')
= (A ∩ B) ∩ (A ∩ C')
Далі, ми можемо записати (A \ B) ∨ (A ∧ C) так:
(A \ B) ∨ (A ∧ C) = (A ∩ B') ∪ (A ∩ C)
= (A ∩ B') ∪ (A ∩ C ∩ (A ∩ B))
= (A ∩ B') ∪ (A ∩ C ∩ A ∩ B)
= (A ∩ B') ∪ (A ∩ B ∩ C)
Тепер ми порівняємо отримані вирази:
(A ∩ B) ∩ (A ∩ C') = (A ∩ B') ∪ (A ∩ B ∩ C)
Оскільки обидва вирази мають однаковий вигляд, то нерівність доведена.