Ответ:
З малюнка видно, що трикутник ACD є прямокутним, тому за теоремою Піфагора маємо:
AD² + CD² = AC²
Так як CD є висотою трикутника ABC, то можемо записати:
AD² + HD² = AC²
Оскільки кут ACD = 30°, то також можемо записати:
HD = AD * tan(ACD) = AD * tan(30°) = AD * 1/√3
Тоді з попереднього рівняння отримуємо:
AD² + (AD * 1/√3)² = AC²
AD² + AD²/3 = 9
4AD²/3 = 9
AD² = 27/4
AD = √(27/4) = (3√3)/2
Тепер можна знайти AB за теоремою Піфагора в трикутнику ABC:
AB² = AC² + BC²
AB² = AC² + AD²
AB² = 9 + 27/4
AB² = 63/4
AB = √(63/4) = (3√7)/2
Отже, AB = (3√7)/2 см.
Пошаговое объяснение:
Copyright © 2025 SCHOLAR.TIPS - All rights reserved.
Answers & Comments
Ответ:
З малюнка видно, що трикутник ACD є прямокутним, тому за теоремою Піфагора маємо:
AD² + CD² = AC²
Так як CD є висотою трикутника ABC, то можемо записати:
AD² + HD² = AC²
Оскільки кут ACD = 30°, то також можемо записати:
HD = AD * tan(ACD) = AD * tan(30°) = AD * 1/√3
Тоді з попереднього рівняння отримуємо:
AD² + (AD * 1/√3)² = AC²
AD² + AD²/3 = 9
4AD²/3 = 9
AD² = 27/4
AD = √(27/4) = (3√3)/2
Тепер можна знайти AB за теоремою Піфагора в трикутнику ABC:
AB² = AC² + BC²
AB² = AC² + AD²
AB² = 9 + 27/4
AB² = 63/4
AB = √(63/4) = (3√7)/2
Отже, AB = (3√7)/2 см.
Пошаговое объяснение: