Ответ:
Нехай швидкість одного пішохода Х км/год,
тоді швидкість іншого пішохода = (Х-2) км/год
Йшли вони рівний час (3 години)
Один пішохід за цей час пройшов 3Х (км),
інший пройшов 3(Х-2) = (3Х-6) км
За умовою завдання складаємо рівняння:
3Х + 3Х – 6 = 30
6Х = 30+6
6Х = 36
Х = 6
Х-2 = 6-2 = 4
Відповідь: 6км/година – швидкість одного пішохода; 4км/годину - швидкість іншого.
Copyright © 2025 SCHOLAR.TIPS - All rights reserved.
Answers & Comments
Ответ:
Нехай швидкість одного пішохода Х км/год,
тоді швидкість іншого пішохода = (Х-2) км/год
Йшли вони рівний час (3 години)
Один пішохід за цей час пройшов 3Х (км),
інший пройшов 3(Х-2) = (3Х-6) км
За умовою завдання складаємо рівняння:
3Х + 3Х – 6 = 30
6Х = 30+6
6Х = 36
Х = 6
Х-2 = 6-2 = 4
Відповідь: 6км/година – швидкість одного пішохода; 4км/годину - швидкість іншого.