Ответ:
Зведемо дроби до спільного знаменника:
1) (x/m - 1) / (m² - mt) = [(x - m) / m] / [m(m - t)] = (x - m) / [m²(m - t)]
2) (7/a - x) / (a² - 2ax + x²) = [7/a - x] / [(a - x)²]
3) (1/p + 6) / (p² - 36) = [1/p + 6] / [(p - 6)(p + 6)]
Отже, вирази у вигляді дробів зі спільними знаменниками:
1) (x - m) / [m²(m - t)]
2) [7/a - x] / [(a - x)²]
3) [1/p + 6] / [(p - 6)(p + 6)]
Copyright © 2025 SCHOLAR.TIPS - All rights reserved.
Answers & Comments
Ответ:
Зведемо дроби до спільного знаменника:
1) (x/m - 1) / (m² - mt) = [(x - m) / m] / [m(m - t)] = (x - m) / [m²(m - t)]
2) (7/a - x) / (a² - 2ax + x²) = [7/a - x] / [(a - x)²]
3) (1/p + 6) / (p² - 36) = [1/p + 6] / [(p - 6)(p + 6)]
Отже, вирази у вигляді дробів зі спільними знаменниками:
1) (x - m) / [m²(m - t)]
2) [7/a - x] / [(a - x)²]
3) [1/p + 6] / [(p - 6)(p + 6)]