Відповідь:
хє(-∞; 5]
Пояснення:
(х-5)²≥(х-5)(х+5)
(х-5)²=х²-10х+25
(х-5)(х+5)=х²-25
х²-10х+25≥х²-25 з двох сторін віднімемо х²
-10х+25≥ -25 з двох сторін віднімемо 25
-10х ≥ -50 домножимо на -1 при цьому змінюємо знак на протилежний
10х≤50 ділимо обидві частини на 10
х≤5
відповідь хє(-∞; 5]
Copyright © 2025 SCHOLAR.TIPS - All rights reserved.
Answers & Comments
Відповідь:
хє(-∞; 5]
Пояснення:
(х-5)²≥(х-5)(х+5)
(х-5)²=х²-10х+25
(х-5)(х+5)=х²-25
х²-10х+25≥х²-25 з двох сторін віднімемо х²
-10х+25≥ -25 з двох сторін віднімемо 25
-10х ≥ -50 домножимо на -1 при цьому змінюємо знак на протилежний
10х≤50 ділимо обидві частини на 10
х≤5
відповідь хє(-∞; 5]