Відповідь:
Почнемо з першого рівняння:
((x - 1)^2 - (x + 2)^2) = Зу
Спростимо це рівняння:
(x^2 - 2x + 1 - (x^2 + 4x + 4)) = Зу
(x^2 - 2x + 1 - x^2 - 4x - 4) = Зу
(-6x - 3) = Зу
-6x = Зу + 3
x = (Зу + 3) / -6
Тепер розглянемо друге рівняння:
(y - 3)^2 - (y + 2)^2 = 5x
(y^2 - 6y + 9 - (y^2 + 4y + 4)) = 5x
(y^2 - 6y + 9 - y^2 - 4y - 4) = 5x
(-10y + 5) = 5x
-10y = 5x - 5
y = (5 - 5x) / -10
y = (1 - x) / 2
Отже, система рівнянь має розв'язок:
Copyright © 2025 SCHOLAR.TIPS - All rights reserved.
Answers & Comments
Відповідь:
Почнемо з першого рівняння:
((x - 1)^2 - (x + 2)^2) = Зу
Спростимо це рівняння:
(x^2 - 2x + 1 - (x^2 + 4x + 4)) = Зу
(x^2 - 2x + 1 - x^2 - 4x - 4) = Зу
(-6x - 3) = Зу
-6x = Зу + 3
x = (Зу + 3) / -6
Тепер розглянемо друге рівняння:
(y - 3)^2 - (y + 2)^2 = 5x
Спростимо це рівняння:
(y^2 - 6y + 9 - (y^2 + 4y + 4)) = 5x
(y^2 - 6y + 9 - y^2 - 4y - 4) = 5x
(-10y + 5) = 5x
-10y = 5x - 5
y = (5 - 5x) / -10
y = (1 - x) / 2
Отже, система рівнянь має розв'язок:
x = (Зу + 3) / -6
y = (1 - x) / 2