Почнемо з використання того, що tg x = 3, щоб знайти значення sin x та cos x.
Ми знаємо, що tg x = sin x / cos x, отже, ми можемо записати:
sin x / cos x = 3
sin x = 3 cos x
Тепер ми можемо використовувати ці відношення, щоб спростити вираз
3sin x + cos x / 2sin x - cos x = 3(3cos x) + cos x / 2(3cos x) - cos x
= 9cos x + cos x / 6cos x - cos x
= 8cos x / 6cos x
= 4 / 3
Отже, значення виразу 3sin x + cos x / 2sin x - cos x, якщо tg x = 3, дорівнює 4/3.
Copyright © 2025 SCHOLAR.TIPS - All rights reserved.
Answers & Comments
Почнемо з використання того, що tg x = 3, щоб знайти значення sin x та cos x.
Ми знаємо, що tg x = sin x / cos x, отже, ми можемо записати:
sin x / cos x = 3
sin x = 3 cos x
Тепер ми можемо використовувати ці відношення, щоб спростити вираз
3sin x + cos x / 2sin x - cos x = 3(3cos x) + cos x / 2(3cos x) - cos x
= 9cos x + cos x / 6cos x - cos x
= 8cos x / 6cos x
= 4 / 3
Отже, значення виразу 3sin x + cos x / 2sin x - cos x, якщо tg x = 3, дорівнює 4/3.