Ответ:
Пошаговое объяснение:
уравнение прямой у=kx+b, по условию k=3
y=3x+b
точка (0;0) удовлетворяет уравнению
0=3*0+b b=0
уравнению у=3х удовлетворяет точка (2;6)
4) уравнение у=kx+b
{14= k*1+b
{4=k*5+b
4-14=k(5-1)
-10=4k
k=-2,5
Ответ: 3 . D( 2 ; 6 ) ; 4 . k = - 2,5 .
3 . Рівняння цієї прямої у = 3х , бо вона - пряма пропорційність .
Перевіряємо дані точки і бачимо , що тільки точка D) ( 2 ; 6 )
задовольняє рівняння цієї прямої .
4 . Рівняння виду y = kx + b . Запишемо систему рівнянь :
т. M( 1 ; 14 ) : { k * 1 + b = 14 ;
т. N( 5 ; 4 ) : { k * 5 + b = 4 ; віднімаємо 1 - ше рівняння від 2 - го :
-------------------------
4k = - 10 ; ----> k = - 10 :4 ; ----> k = - 2,5 .
Copyright © 2025 SCHOLAR.TIPS - All rights reserved.
Answers & Comments
Ответ:
Пошаговое объяснение:
уравнение прямой у=kx+b, по условию k=3
y=3x+b
точка (0;0) удовлетворяет уравнению
0=3*0+b b=0
уравнению у=3х удовлетворяет точка (2;6)
4) уравнение у=kx+b
{14= k*1+b
{4=k*5+b
4-14=k(5-1)
-10=4k
k=-2,5
Ответ: 3 . D( 2 ; 6 ) ; 4 . k = - 2,5 .
Пошаговое объяснение:
3 . Рівняння цієї прямої у = 3х , бо вона - пряма пропорційність .
Перевіряємо дані точки і бачимо , що тільки точка D) ( 2 ; 6 )
задовольняє рівняння цієї прямої .
4 . Рівняння виду y = kx + b . Запишемо систему рівнянь :
т. M( 1 ; 14 ) : { k * 1 + b = 14 ;
т. N( 5 ; 4 ) : { k * 5 + b = 4 ; віднімаємо 1 - ше рівняння від 2 - го :
-------------------------
4k = - 10 ; ----> k = - 10 :4 ; ----> k = - 2,5 .